Brei- en Haakfestival 2019

Een feestelijke editie op 12 en 13 april


Op 12 en 13 april 2019 vindt het Brei- en Haakfestival in Nieuwpoort (provincie Zuid-Holland) plaats.
De Schapekop bestaat dan 35 jaar en dat gaan we vieren!

Wat is er te zien en doen?
Er is een groot aanbod van de mooiste en meest unieke brei- en haakgarens. De bevolking van het vestingstadje Nieuwpoort heeft zijn uiterste best gedaan om alles zo mooi mogelijk te versieren met brei- en haakwerk. Ook de diverse brei- en haaktechnieken komen aan bod. Als u door Nieuwpoort loopt kunt u de diverse breikunsten bewonderen. Of het bijzondere standbeeld. En terwijl u zo lekker kuiert tussen de standhouders kunt u genieten van live muziek en lekker eten. Voor een uitgebreid overzicht klikt u hier.

Alle standhouders en deelnemers. Wie kunt u waar vinden?
Een overzicht van alle deelnemers en hun locaties vindt u hier >>

Toegangsbewijs
Deze kunt u kopen in de hal van het Arsenaal. Het is fijn als u het entreegeld gepast bij u heeft (€ 5,00 per persoon). Mannen hebben gratis entree!

Pinnen/geldautomaat
Houdt u er rekening mee dat u niet bij alle standhouders kunt pinnen. Een geldautomaat is te vinden in de Spar supermarkt (Waterlinie) en eventueel kunt u extra geld pinnen bij de stand van De Schapekop.

Demonstratie naaldbinden in Het Arsenaal
Wist u dat naaldbinden de voorloper is van het breien? Op beide dagen wordt er gedemonstreerd en kunt u zien hoe er in de middeleeuwen "gebreid" werd.

Demonstratie schapendrijven op "Het Hoofd"
De Nieuwpoortse schaapherder scheert normaal tijdens deze dagen de kudde, maar het is nog te vroeg in het jaar. Daarom zal hij op verschillende tijden demonstraties schapen drijven geven. De tijden worden nog gepubliceerd. De locatie is bij de parkeerplaats op Het Hoofd (bij de rivier de Lek).

Festivallocaties

Het Arsenaal
Buitenhaven 11
Nieuwpoort
Dit gebouw heeft een verdieping, u kunt via de prachtige houten trap in de hal naar de 1e verdieping, maar er is ook een lift.

Het Oude Stadhuis
Hoogstraat 53
Nieuwpoort

De Grote Kerk
Binnenhaven

Op de hoogte blijven?

Lees het laatste nieuws over het festival

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, dat kan rechts onderin deze website bij het kopje 'Nieuwsbrief'.

Volg ons op Facebook >>

Foto's bekijken uit 2017

Proef de sfeer!

Bekijk de foto's van het eerdere festival >>