Over de Schapekop


De Schapekop is gevestigd in Groot-Ammers aan de rand van de Alblasserwaard, gelegen aan de oevers van de Lek. Vlakbij Gorinchem en Schoonhoven. De werkplaats is gespecialiseerd in het verwerken van de vachten van de eigen schaapskudde. De vachten worden gesponnen en daarna geverfd in de eigen werkplaats. Het resultaat is een prachtige ambachtelijk gemaakte breiwol in een grote diversiteit aan kleuren.

Historie
In 1984 zijn we begonnen in het oude pandje van 60 vierkante meter aan de Hoogstraat te Nieuwpoort. Daar kon Carina eindelijk van haar passie, het werken met wol, haar dagelijkse bezigheid maken.  Dat ging zeer voorspoedig en al snel breidden de activiteiten en het assortiment zich uit. Na een aantal jaren werd de winkel uitgebreid met een nieuw gedeelte en kwam er ook ruimte voor een uitgebreid cursus- en workshop programma. De Schapekop groeide uit tot een winkel met een klantenkring uit geheel Nederland en een oppervlakte van 160 vierkante meter. Op haar voortdurende zoektocht naar nieuwe en exclusieve artikelen slaagt het team van De Schapekop er steeds weer in om het assortiment te vernieuwen en spannend te houden voor de bezoekers. Modeshows, open huisdagen, quiltfestivals en brei- en haakfestivals werden georganiseerd en de klanten genoten van dat alles. Reizen naar Schotland en Denemarken, waar Carina een belangrijk deel van de exclusieve collectie vandaan haalt, hebben er toe bijgedragen dat de vele bezoekers steeds weer het mooiste van het mooiste aantroffen in de winkel.

De Schapekop
Inmiddels begon meer en meer de oude liefde voor wol, waar het ooit mee begon en die nooit was uitgedoofd, op te spelen. Veel nieuwe ideeën en plannen borrelden op in het nooit rustende brein van Carina. Maar om die ideeën en de nieuwe plannen op een goede manier te kunnen uitvoeren moesten er wel wat bakens worden verzet. Zo werd besloten om op 1 april 2016 de winkel in Nieuwpoort na 32 jaar te sluiten en daarmee tijd en ruimte te creëren voor de nieuwe activiteiten, het scheren van de schapen, het spinnen van de vachten en daarna het samenstellen van een eigen collectie handgeverfde wol. De vachten van de schapen komen van de eigen kudde van De Schapekop.

Aan sommige zaken ben je gehecht, die laat je niet graag los. Zo heeft zelfs de verhuizing niet kunnen verhinderen dat de Shetland Lambswool, door De Schapekop rechtstreeks geïmporteerd uit Schotland, is meeverhuisd. De collectie is zelfs uitgebreid tot bijna 100 kleuren. Ook dit product zult u aantreffen op de manifestaties in het land en natuurlijk op de webwinkel van De Schapekop.

Breimanifestaties en breifestival
De Schapekop is regelmatig deelnemer aan nationale en internationale breimanifestaties en natuurlijk organiseert De Schapekop haar eigen breifestival.

Tenslotte zijn de prachtige handgeverfde producten van De Schapekop altijd verkrijgbaar via de webwinkel. Veel plezier bij het browsen op onze website en wellicht tot ziens!