Deelnemers Brei- en Haakfestival 2019

Alle deelnemers op een rijtje met hun locatie

 Het breifestival start zowel vrijdag als zaterdag om 10.00 uur tot 17.00 uur.

Werkplaats De Schapekop: Het Arsenaal, begane grond
De Schapekop heeft de hele collectie van 100 kleuren shetlandlamswol meegenomen naar Het Arsenaal. Alle pakketten van Christel Seyfarth zijn er en ook nog voor een speciale prijs en natuurlijk de wol van het pelsschaap. Speciaal voor het breifestival en het 35-jarig bestaan van De Schapekop presenteert de Schapekop een breipakket van de Nieuwpoortse visserstrui, een jubileumvestje en een vestje met grafische motieven (ontworpen door Carina) en of dit niet genoeg is een Nieuwpoorts vestje topdown gebreid, deze laatste is ontworpen door Christel Smallegange. Dus u heeft de primeur! Verder ook nog een aantal breipakketten voor speciale prijzen (ook weer vanwege het 35- jarig bestaan). Het breifestival start zowel vrijdag als zaterdag om 10.00 uur tot 17.00 uur.

Van Buren Huiden: Het Arsenaal, begane grond
Van Buren is de enige lamsvachtlooierij die Nederland bezit. Speciaal voor dit festival heeft Van Buren een groot assortiment vachten gelooid, van bonte vachten tot grote dikke ijslandse vachten, in allerlei kleuren en grootten. Deze vachten worden ecologisch gelooid!
www.vanburenbolsward.nl

Weefster Nelleke Zuring: Het Arsenaal, begane grond 
Na jarenlang met mensen met een beperking geweven te hebben, weef ik nu mijn eigen idee"en. Kleuren mengen en bindingen onderzoeken, die geschikt zijn voor gebruiksvoorwerpen. Dat zijn mijn geboortedoeken en sjaals voor kleine en grote mensen. Het weven stimuleert mijn creativiteit. Dit alles is natuurlijk te koop.
www.nellekezuring.nl

Boeken en tijdschriften Outlet: benedenverdieping van het Arsenaal - podium 
Op het podium van het Arsenaal kunt u rustig kijken en even gaan zitten of er een boek/tijdschrift  voor u bij zit, en dit allemaal voor heel kleine prijsje.

Carla Meijsen: Het Arsenaal,  begane grond
Carla komt met haar boeken en breiwerk naar het breifestival, het laatste boek "magische motieven" is te koop en zal ze natuurlijk signeren. Ook haar andere boeken heeft ze natuurlijk bij zich.

Lace van Els en Lenie: het Arsenaal, begane grond
Els en Lenie zijn ook dit jaar weer met hun kunstig gebreide sjaals bij ons breifestival aanwezig. Een prachtige collectie lace garens hebben zij te koop en ze kunnen u dan gelijk adviseren en tips geven.

De Viltkamer: Het Arsenaal, begane grond
Karen Bruinsma, gerenommeerd viltster, heeft prachtige sjaals, handgeverfde knopen, woonaccessoires en speciale handgesponnen breigarens bij zich. Prachtig van kleur en smaakvol gemaakt. Bijzonder is dat Karen haar knopenmachine bij zich heeft. U kunt hier uw knopen laten maken voor een speciale prijs.
www.deviltkamer.nl

LovecatchIt lintjes en polsbandjes Het Arsenaal, begane grond
Onder haar eigen label LoveCatchIt ontwerpt Heleen Hoppesteyn lintjes en polsbandjes met een persoonlijke boodschap. Op stof gestempeld en met aandacht gemaakt. Speciaal voor het festival ontwerpt zij een collectie die aansluit bij breien en haken. Ook een lintje of polsbandje met een zelf gekozen tekst is mogelijk.
www.facebook.com/lovecatchit


demonstratie naaldbinden: Het Arsenaal, begane grond

Naaldbinden is waarschijnlijk de oudste manier om een stuk textiel te creëren. Naaldbinden lijkt op haken, met het grote verschil dat er niet met een haaknaald, maar een gewone naald gewerkt wordt en met korte stukken draad. De draad wordt met de naald door een lus gehaald, waardoor een nieuwe lus ontstaat. 

Idebé: Het Arsenaal, begane grond
Ine de Boer reisspecialist in textielreizen


Grote breitafel: begane grond het Arsenaal en in het Oude Stadhuis benedenzaal
Komt u gezellig even breien aan de breitafel. Er liggen sjaals waar u verder aan kunt breien. We hopen dat deze sjaals afkomen en u kunt dan gezellig even kletsen met een medebreister en het is gelijk voor een goed doel, nl. voor vluchtelingen op Lesbos.
Verdere informatie ligt op de breitafel, doen hoor!

ARAÑA : eerste verdieping van het Arsenaal
Breikunst voor de fijnproever.  Eerlijke en natuurlijke kleding gemaakt van duurzame 100% alpaca. De ARAÑA collecties zijn een unieke combinatie van traditionele Zuid-Amerikaanse breikunst met Europese invloeden. De kleurrijke en behaaglijke alpaca zorgt voor jarenlang plezier. Alpaca pilt niet, is nooit te warm of te koud en U kunt het makkelijk zelf wassen.

Art - in - Two : eerste verdieping van het Arsenaal
Art-in-Two bestaat uit twee dames voor wie het verven, bedrukken, bewerken en versieren van stoffen centraal staat in hun werk.
Van de bijzondere resultaten worden unieke kledingstukken, kettingen, tassen, mapjes en kaarten gemaakt.
Zo combineren zij vakmanschap en creativiteit in hun werk.
Hierdoor ontstaan exclusieve kunstnijverheidsstukken.

Merle De Vreede: Het Arsenaal, eerste verdieping van het Arsenaal
Merle demonstreert met haar Loom hoe zij haar breiwerken 'breit'. Speciaal voor deze dagen heeft Merle prachtige sjaals en woonaccessoires gebreid en deze zijn allemaal te koop. Haar breiwerk valt op door het regelmatige breiwerk en de mooie materialen die zij gebruikt.
www.bijmerle.nl

Annelies Verhijde, eerste verdieping van het Arsenaal
Ik werk al vele jaren met textiel in de breedste zin van het woord: breien, haken, spinnen, vilten en andere technieken, en met heel veel plezier. Sinds 1986 beschilder ik stoffen, voornamelijk zijde en dunne wol. Hier maak ik sjaals van. Ook werk ik veel met zijdevezel. Ik heb een webwinkel maar sta ook regelmatig op markten met mijn sjaals, objecten van zijdevezel, textielsieraden (gevilt en gehaakt) en textielkaarten. Veel van wat ik maak is ook te zien op mijn website.
 www.anneliestextielwerk.nl

Wolcafé : Het Arsenaal, eerste verdieping
Wolcafé van de overkant, uit Schoonhoven, neemt allerlei leuke haakpakketten mee. En daarnaast laten wij leuke needle punch voorbeelden zien. Punch needle is helemaal hip op dit moment. Wolcafé heeft ook prachtige leren en houten accessoires en knopen in de collectie en deze kunt u zelfs bij hun met uw eigen tekst laten maken.www.wolcafe.nl

Oud handwerkgereedschap van Gozien : eerste verdieping van het Arsenaal
Gozien heeft weer erg haar best gedaan om oud handwerkgereedschap bij elkaar te zoeken en natuurlijk allerlei andere snuisterijen. Dit jaar heeft Gozien extra veel kunnen vinden.

Kolk and kolk design: eerste verdieping van het Arsenaal
Het overgrote deel van onze collectie komt uit India en wisselt snel. Onze collectie bestaat onder meer uit khadi stoffen, handgesponnen katoen of zijde, handgeweven en soms met de hand bedrukt (blokprint). Als we een mooie stof zien kopen we een paar meter, zo blijft wat we aanbieden exclusief.  
De kantha shawls, gemaakt van oude zijden saris, zijn kleurig en allemaal verschillend. Prima te verwerken in kleding zoals jasjes.

Natuurlijk is er meer……. te zien in het Arsenaal 12 en 13 april 2019.

De Vlotte Knot: tuin van Het Arsenaal, tent 2
Helga van De Vlotte Knot uit Amsterdam komt met haar prachtige collectie brei- en haakgarens naar het kleinste stadje van Nederland. Ze heeft speciaal voor het breifestival een collectie samengesteld.
www.devlotteknot.com

Maja's Batik stelt zich aan u voor:  tuin van het Arsenaal tent 2
Zo'n 30 jaar geleden kwam ik in aanraking met het batikken [reserveringstechniek met behulp van was] en was meteen verkocht. altijd was ik op zoek naar leuke stofjes. Nu kon ik ze zelf maken! In de loop van de jaren heb ik dan ook een geheel eigen stijl ontwikkeld en laat me daar bij inspireren door de natuur om mij heen. Zo ontstaan er landschappen met poezen, bijtjes, schaapjes etc. Zelf noem ik het ook wel vaak: Hollandse Batik.

Zet 'm op je hoed: Jolien dop, tuin van het Arsenaal tent 2
Vanaf het moment dat ik met vilten in aanraking kwam, ben ik er langzaam maar zeker verslingerd aan geraakt. Mijn viltwerk, dat ik omschrijf als romantisch en een tikkeltje ouderwets, komt tot stand door een combinatie van technieken. De basisstukken, zoals pothoeden en polswarmers, brei ik eerst om ze daarna te vervilten. Hierdoor ontstaat een regelmatig en zeer draagbaar vilt. Ik werk alles af met eenvoudige roosjes die ik vilt op de 'traditionele' manier, met water, zeep en mijn handen.
info@opjehoed.nl     
www.opjehoed.nl


Textielwerkplaats Orion: tuin van het Arsenaal tent 2
Stichting Orion is een zorginstelling voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Orion is alle keren al op het festival aanwezig geweest en iedere keer hebben ze prachtige zelfgemaakte vaasjes, schapen, theedoeken, sjaals etc.  Het is iedere keer weer een verrassing.
www.stichtingorion.com

Wolatelier The Dutch Cottage: tuin van het Arsenaal tent 3

Wolatelier The Dutch Cottage uit het Zeeuwse Serooskerke op het eiland Schouwen-Duiveland is gespecialiseerd in Natuurlijk wolverven. Verkoopt allerlei natuurlijke vezels, garens, natuurlijke verfkruiden met beitsmiddelen en boeken plus alle hieraan verwante artikelen. www.thedutchcottage.nl

Vilt van Trijn: het Arsenaal, eerste verdieping Oude Stadhuis
Het is één en al vilt bij Trijn, vooral sjaals en omslagdoeken of een mooi stuk aan de wand is de specialiteit van Trijn. De keuze is enorm en dit allemaal kant en klaar. U hoeft dus zelf niet te kunnen vilten. 

Outlet en vintage: tuin van het Arsenaal tent 3
Wij verklappen niets, maar het is fantastisch. Sla uw slag met deze outlet en koop een mooie jas of kussen. Laat u verrassen door Piny. Deze stand is voor elke wolliefhebster een must!

Meer dan Riet: tuin van het Arsenaal tent 3
Een  bijzonder grote verzameling manden en tassen (handig voor je brei- of haakwerk), leuke modellen, groot en klein, met en zonder leer en dit alles voor een leuke prijs.

Vilt van Ambachtslokaal : het Arsenaal, eerste verdieping Oude Stadhuis
Het is één en al vilt bij Trijn, vooral sjaals en omslagdoeken of een mooi stuk aan de wand is de specialiteit van Trijn. De keuze is enorm en dit allemaal kant en klaar. U hoeft dus zelf niet te kunnen vilten.
 
Brocante van Fred: Kerkplein
Voor de kerk is een verrassende uitstalling brocante te vinden. Hier is werkelijk van alles te koop!

Kraam Zorgbakkerij Peter van der Heul - Kerkplein
Op het kerkplein ziet u een kraam vol heerlijkheden speciaal voor deze feestelijke breidagen gebakken door Zorgbakkerij Peter van der Heul. Bij deze bakker werken ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Al deze lekkere producten zijn natuurlijk te koop en leuk om mee naar huis te nemen of cadeau te geven.

Nina Melching (Oude Stadhuis, bovenzaal) 
In de bovenzaal van het Oude Stadhuis staat Nina met haar prachtige collectie antieke     
knopen. Nina heeft al jarenlang knopen verzameld en kan hier ook veel over vertellen.

Sokken- en sjaalplein: Oude Stadhuis, benedenzaal
In de zgn. Trouwzaal van het Oude Stadhuis kunt u een 'plein' vinden met allerlei prachtige garens waar u bijvoorbeeld mooie sokken van kunt breien, maar ook de meest prachtige sjaals. U zult het nieuwste van het nieuwste ontdekken.

Stichting Joy : Oude Stadhuis, benedenzaal
Carla Polman van Stichting Joy staat ook dit jaar met haar handgemaakte leren tassen op het festival. Met nieuwe modellen tassen. De opbrengst is voor een project in Kenia. Ook maakt Carla haar maatwerk leren tassen in opdracht. U kunt dus zelf uw kleuren kiezen en zo een tas samenstellen.

Grote breitafel: begane grond het Arsenaal en in het Oude Stadhuis benedenzaal
Komt u gezellig even breien aan de breitafel. Er liggen sjaals waar u verder aan kunt breien. We hopen dat deze sjaals afkomen en u kunt dan gezellig even kletsen met een medebreister. Het is voor een goed doel, nl. voor vluchtelingen op Lesbos.
Verdere informatie ligt op de breitafel, doen hoor!

Expositie in de Grote Kerk
Op beide dagen is de Grote Kerk open en kunt u zo naar binnen lopen om deze prachtige kerk te bewonderen, maar natuurlijk ook om breikunst van Helma van Kleinwee te zien, een viltkunstwerk van Karen Bruinsma en heel veel plaids en vesten/truien, het afgelopen jaar gebreid door cursisten van De schapekop, kortom: heel inspirerend. 

Gallery H48 - Hoogstraat 48
Helaas: dit jaar kon Ilona niet meedoen, maar......ze heeft wel een speciale etalage gemaakt, dus loop even de Hoogstraat in (naar rechts bij Café de Dam) en stop bij nummer 48. 

Demonstratie Schaapskudde en verkoop schapenvachten
Om 14.00 uur
 - Schaapherder van de Dool geeft met zijn kudde en zijn honden een demonstratie drijven, u kunt trouwens ook vachten kopen want de schapen zijn van de winter geschoren.

Wandeling door de Vesting en demonstratie schapen drijven met schaapskudde van Nieuwpoort op het Hoofd
Bent u een beetje uitgekeken, loopt u dan eens rustig door de hele vesting (ook de achterafstraatjes) want de Nieuwpoorters hebben hun best gedaan hun huis/hek te versieren met breiwerk of haakwerk. U kunt dan gelijk genieten van het mooie oude stadje Nieuwpoort. De Nieuwpoortse schaapherder scheert normaal tijdens deze dagen de kudde, maar het is nog te vroeg in het jaar. Daarom zal hij op verschillende tijden demonstraties schapen drijven geven, de tijden komen nog op deze site te staan. De locatie is waarschijnlijk bij de parkeerplaats op Het Hoofd (bij de rivier de Lek).

< Terug Bekijk alle horeca >