25. Verven met paddenstoelen  vol


Onder leiding van Chiel Noordeloos

Chiel Noordeloos is mycoloog (paddenstoeldeskundige) en was vrijwel zijn hele loopbaan verbonden aan de Leidse universiteit. Nu is hij gastmedewerker van museum Naturalis in Leiden. EƩn van zijn vele hobbies is breien en dat was de aanleiding voor hem om te gaan experimenteren met het verven van wol met paddenstoelen. Een (beperkt) aantal soorten paddenstoelen bevat pigmenten waar je mee kunt verven. Hoewel dit al eeuwen bekend was, is het verven van wol en zijde met paddenstoelen pas sinds de zeventiger jaren weer populair, vooral in Scandinaviƫ en de USA. Het is verbazingwekkend te zien hoeveel mooie kleuren met paddenstoelen kunnen worden verkregen. Gedurende de cursus van twee dagen zullen we met verschillende soorten paddenstoelen gaan verven, zodat u na afloop met een reeks kleurstalen naar huis zult gaan. De eerste dag verven we geel, groen en warme oranjerode tinten, de tweede dag grijs, paars en bruin. We gaan het hele proces doorlopen, van het beitsen van het garen tot het maken van de paddenstoelen extracten, en het verven. Daarnaast krijgt u informatie in de vorm van een handleiding en een introductie met behulp van een power point presentatie. Na afloop gaat u naar huis met voldoende garen om bijvoorbeeld een fair-isle werkstuk te kunnen maken. De afbeelding die u ziet is uiteraard gebreid met wol geverfd met paddestoelen. Heeft u zich vorig seizoen al opgegeven? wilt u dan nogmaals inschrijven omdat we ons lijstje zijn kwijtgeraakt.

Benodigdheden

Benodigdheden: huishoudhandschoenen, plastic tasje, labeltjes, pen en papier en uw eigen breiwerk om tussendoor tijdens het wachten een steekje te breien. Wilt u wel van tevoren uw wol komen ophalen, want u krijgt nog wat huiswerk mee, u moet nl. nog strengetjes maken. Op dit moment is deze cursus volgeboekt, wel kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen, want soms valt er onverwacht iemand af.

Nuttige informatie

21-03-2019
22-03-2019
9.30 uur - 16.00 uur 
185,00 
25,00 

Voorwaarden bij onze cursussen en workshops


Hoe in te schrijven
U kunt zich in de werkplaats inschrijven, telefonisch of via deze website.  Als u zich hebt ingeschreven, is uw inschrijving bindend. Let op de datum en tijd van de cursus of workshop, want u krijgt vooraf geen bericht meer.

Inschrijfgeld en cursusgeld
Direct bij inschrijving voor uw cursus betaalt u inschrijfgeld. Dit wordt in mindering gebracht op het totale lesgeld. U staat pas echt ingeschreven als u uw inschrijfgeld betaald hebt. Als u per bank betaalt, vermeldt u dan ook de naam, het nummer en de datum van de cursus. Bankrekeningnummer NL04 RABO 03 23 50 36 16 t.n.v. De Schapekop. Het restant van het cursusgeld betaalt u op de cursusdatum.

Annuleringen
Annuleren is mogelijk tot 3 weken voor aanvang van de cursus. Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang van de cursus, ontvangt u uw inschrijfgeld niet retour, tenzij u zelf voor vervanging zorgt. Bij te weinig belangstelling heeft De Schapekop het recht de cursus te annuleren. U ontvangt dan uw inschrijfgeld retour.

Wij stellen het op prijs als u de benodigde materialen bij ons in De Schapekop aanschaft.