2. Kantbreiwerk uit Estland - Traditionele Haapsalu shawls  vol


Onder leiding van Carla Meijsen

Op veler verzoek komt Carla Meijsen een workshop kantbreiwerk geven. Estland staat bekend om z'n prachtige gebreide kanten shawls uit de stad Haapsalu. De ragfijne vierkante en rechthoekige shawls bestaan uit een middenpaneel met patronen, een ribbelrand en een kantrand. Ests gebreid kant heeft een aantal kenmerken, waaronder de 'nupp', een driedimensionaal element in het breiwerk dat de lijnen van het kantwerk versterkt en het kantwerk een specifiek karakter geeft. Meer nog dan bij onder meer kantbreiwerk uit Orenburg of Shetland, zien we bij Ests kant een veelheid aan ingewikkelde steken, die worden verwerkt in de kantmotieven. Ook zien we veel kantpatronen die zijn geïnspireerd op blad- en bloemvormen of geometrische motieven. Tijdens de workshop Kantbreiwerk uit Estland leert u specifiek Estse manieren van opzetten, kantsteken en afkanten. De constructie van diverse typen Haapsalu shawls wordt uitvoerig uitgelegd. Hierbij laat Carla vele voorbeelden uit haar eigen collectie shawls zien. Deze dag breien we een vierkante minishawl waarin al deze technieken voorkomen. In het middenpaneel proberen we diverse methodes voor het breien van nupps en enkele decoratieve kantsteken uit. De kantrand langs de minishawl wordt op traditionele wijze aangezet. Deze workshop is voor breisters met minstens één jaar breiervaring! Tevens is het prettig dat u enige ervaring heeft met kantbreien. Carla heeft een website: www.thedutchknitters.nl

Benodigdheden

Benodigdheden: haaknaald, schaar, centimeter, dikke stopnaald, stitchmarkers, pen en papier. U kunt gebruik maken van leenbreinaalden. Een paar (sets) extra breinaalden in de dikte 3 tot 3,5 mm zijn handig, maar niet noodzakelijk. U kunt dan wel de diverse proefopzetten op deze naalden laten staan en zo mee naar huis nemen.

Nuttige informatie

09-03-2019
9.30 uur- 16.00 uur 
75,00 inclusief lunch en materiaal 
25,00 

Voorwaarden bij onze cursussen en workshops


Hoe in te schrijven
U kunt zich in de werkplaats inschrijven, telefonisch of via deze website.  Als u zich hebt ingeschreven, is uw inschrijving bindend. Let op de datum en tijd van de cursus of workshop, want u krijgt vooraf geen bericht meer.

Inschrijfgeld en cursusgeld
Direct bij inschrijving voor uw cursus betaalt u inschrijfgeld. Dit wordt in mindering gebracht op het totale lesgeld. U staat pas echt ingeschreven als u uw inschrijfgeld betaald hebt. Als u per bank betaalt, vermeldt u dan ook de naam, het nummer en de datum van de cursus. Bankrekeningnummer NL04 RABO 03 23 50 36 16 t.n.v. De Schapekop. Het restant van het cursusgeld betaalt u op de cursusdatum.

Annuleringen
Annuleren is mogelijk tot 3 weken voor aanvang van de cursus. Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang van de cursus, ontvangt u uw inschrijfgeld niet retour, tenzij u zelf voor vervanging zorgt. Bij te weinig belangstelling heeft De Schapekop het recht de cursus te annuleren. U ontvangt dan uw inschrijfgeld retour.

Wij stellen het op prijs als u de benodigde materialen bij ons in De Schapekop aanschaft.