Deelnemers Brei- en Haakfestival

Alle deelnemers op een rijtje met hun locatie


Werkplaats De Schapekop (Het Arsenaal, benedenverdieping)
Handgeverfde garens in allerlei dikten en kwaliteiten, van ragfijn lace garen tot dikke stoere draden. Ongeverfde wol in diverse tinten en diktes. Shetlandlamswol in 100 kleuren. Breipakketten. Handgemaakte tassen en accessoires. Breiwerkspelden. Breinaalden. Handgemaakte cadeautjes.
www.deschapekop.nl

Van Buren Huiden (Het Arsenaal, benedenverdieping)
Van Buren is de enige lamsvachtlooierij die Nederland bezit. Speciaal voor dit festival heeft Van Buren een groot assortiment vachten gelooid, van bonte vachten tot grote dikke ijslandse vachten, in allerlei kleuren en grootten. Deze vachten worden ecologisch gelooid!
www.vanburenbolsward.nl

CuteDutch (Het Arsenaal, benedenverdieping)
Stefanie staat op het festival met een enorm aantal haakpatronen en haakboekjes. Heel bijzonder is dat tijdens het breifestival een nieuw boekje van haar gepresenteerd wordt. Leuk, want dan kunt u gelijk een handtekening vragen aan haar.
www.cutedutch.nl

Merle De Vreede (Het Arsenaal, benedenverdieping)
Merle demonstreert met haar Loom hoe zij haar breiwerken 'breit'. Speciaal voor deze dagen heeft Merle prachtige sjaals en woonaccessoires gebreid en deze zijn allemaal te koop. Haar breiwerk valt op door het regelmatige breiwerk en de mooie materialen die zij gebruikt.
www.bijmerle.nl

Ineke Visser (Het Arsenaal, benedenverdieping)
Ineke houdt van natuurlijke materialen en heeft speciaal  voor deze dagen manden en kransen gevlochten van wilgenteen die zij zelf gekweekt heeft, ook demonstreert Ineke hoe dit in zijn werk gaat en kunt u zien dat vlechten een hele kunst is.
www.wilgenteenvlechten.nl

De Viltkamer (Het Arsenaal, bovenverdieping) 
Karen Bruinsma, gerenommeerd viltster, heeft prachtige sjaals, handgeverfde knopen, woonaccessoires en speciale handgesponnen breigarens bij zich. Prachtig van kleur en smaakvol gemaakt. Bijzonder is dat Karen haar knopenmachine bij zich heeft. U kunt hier uw knopen laten maken voor een speciale prijs.
www.deviltkamer.nl

De Vlotte Knot (Het Arsenaal, bovenverdieping)
Helga van De Vlotte Knot uit Amsterdam is met haar prachtige collectie brei- en haakgarens naar het kleinste stadje van Nederland gekomen. Helga komt overigens in het nieuwe seizoen bij De Schapekop een workshop geven in dubbelbreien, u kunt alvast een vest bewonderen dat in deze techniek gebreid is.
www.devlotteknot.com

Wolcafe (Het Arsenaal, bovenverdieping)
Wolcafe van de overkant, uit Schoonhoven, laat haar prachtige katoenen haakgarens zien. Alle kleuren en kwaliteiten zijn te koop! Wolcafe heeft ook prachtige leren en houten accessoires en knopen in de collectie en deze kunt u zelfs bij hun met uw eigen tekst laten maken.
www.wolcafe.nl

De Wolplantage (Het Arsenaal, bovenverdieping)
Alles puur natuur wat De Wolplantage biedt, vachten, draden en nog veel meer.  Neem gerust eens een kijkje op hun website want het is teveel om op te noemen, maar wij kunnen wel alvast verklappen dat alles van bijzonder hoge kwaliteit is.
www.wolplantage.nl

Hout van Lucas (Het Arsenaal, bovenverdieping) 
Alles op het gebied van hout wat met breien en schapen te maken heeft kunt u bij Lucas kopen. Laat u verrassen, alles is handgemaakt en met zorg samengesteld.


Interieur Garens&Zo (Het Arsenaal, bovenverdieping) 
Deze dames van Interieur Garens&Zo houden ook van natuurlijk materiaal. Prachtige bijzondere garens en ook mooie bedrukte stoffen (ecoprint). U moet dit echt zien! Alle garens zijn van 100% wol. Afkomstig uit Nieuw-Zeeland en Engeland. De garens zijn vervilt dus ideaal voor het maken van kussens en plaids.
www.facebook.com/Interieur-Garens-Zo-676537145854042/

LovecatchIt lintjes en polsbandjes (Het Arsenaal, bovenverdieping)
Onder haar eigen label LoveCatchIt ontwerpt Heleen Hoppesteyn lintjes en polsbandjes met een persoonlijke boodschap. Op stof gestempeld en met aandacht gemaakt. Speciaal voor het festival ontwerpt zij een collectie die aansluit bij breien en haken. Ook een lintje of polsbandje met een door jou zelf gekozen tekst is mogelijk.
www.facebook.com/lovecatchit

Papiergarens (Hervormd Centrum)
Joke Marsman, al meerdere keren bij het breifestival aanwezig, heeft een grote collectie unieke papiergarens bij zich, in alle dikten en kleuren. Ook heeft zij tal van voorbeelden en ook kleine kraaltjes in haar collectie voor onder andere lace sjaals.
www.papiergaren.nl

Oud handwerkgereedschap van Gozien (Hervormd Centrum)
Gozien heeft weer erg haar best gedaan om oud handwerkgereedschap bij elkaar te zoeken en natuurlijk allerlei andere snuisterijen. U kunt de stand van Gozien bezoeken in het Hervormd Centrum naast de Grote Kerk in Nieuwpoort.


Textielwerkplaats Orion (Hervormd Centrum)
Stichting Orion is een zorginstelling voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Orion is alle keren al op het festival aanwezig geweest en iedere keer hebben ze prachtige zelfgemaakte vaasjes, schapen, theedoeken, sjaals etc.  Het is iedere keer weer een verrassing.
www.stichtingorion.com

Diversan (Hervormd Centrum)
De naam zegt het al: Diversan heeft een grote diversiteit garens. Puurheid en eerlijkheid staan hoog in het vaandel bij Diversan. Bijzondere garens en vezels uit verre landen. Zoals bamboe brei- en haaknaalden en handgemaakte garens uit Nepal.
www.diversan.nl

Lisette Verkerk (Hervormd Centrum)
Lisette Verkerk (1973) is beeldend kunstenaar, schrijfster en fotograaf en woont en werkt in Peru. Zij fokt alpaca’s, samen met haar Peruaanse man. De moeder van Lizette staat nu met al deze prachtige materialen geweven en gebreid uit Peru op ons Brei- en Haakfestival.
www.lisetteverkerk.nl

Outlet en vintage (Hervormd Centrum)
Wij verklappen het niet, maar laat u verrassen door Piny! Sla uw slag met deze outlet of koop een mooie jas of kussen, verder zeggen wij niets, maar het is fantastisch! Deze stand wordt dus een grote verrassing voor elke wolliefhebster.

Wolspinsels (Hervormd Centrum)
Wolspinsels staat voor duurzaam gesponnen wol. Prachtige gesponnen garens en producten gesponnen door Hanneke van Till. Ze verkoopt gesponnen én onbewerkte wol in diverse kleuren en maten. Sjaals, kragen, wanten maar ook wollen items voor in huis. 
www.facebook.com/wolspinsels

Maryet Colors (Hervormd Centrum)
Marjet heeft al eerder op ons breifestival gestaan. Zij heeft ook deze keer voor het Brei- en Haakfestival weer heel hard gewerkt aan prachtige gevilte en geverfde sjaals en andere kledingstukken, welke worden verkocht op het festival.
www.maryetcolors.com

Brocante (Kerkplein)
Voor de kerk is een verrassende uitstalling brocante te vinden. Hier is werkelijk van alles te koop!

Zorgbakkerij Peter van der Heul (Kerkplein) 
Deze heerlijke zorgbakkerij heeft niet alleen een terras, maar ook een kraam met zelfgemaakte bakkerijproducten om mee naar huis te nemen en thuis nog eens na te genieten van het Brei- en Haakfestival. Onder het genot van een kopje thee.
www.facebook.com/Zorgbakkerij-Peter-van-der-Heul-931549976858393

Wim Peters (Oude Stadhuis, bovenzaal) 
Wim Peters is ook alle jaren op het breifestival aanwezig, en heeft weer prachtige zilveren sieraden gemaakt. Het is erg fijn dat als u moeilijk trap loopt dat er nu een lift is gekomen in het Oude Stadhuis, dus de hoge trap is geen probleem meer.
www.facebook.com/wim.peters.353

Chiel Noordeloos (Oude Stadhuis, bovenzaal) 
Als u de trap op gaat in het Oude Stadhuis kunt u Chiel ontmoeten, Chiel kan u alles vertellen over het verven met paddenstoelen. Hij laat zien welke kleuren u kunt krijgen, vertelt hoe hij eraan komt etc. Heel interessant en leerzaam.
www.linkedin.com/in/chiel-noordeloos-new-12053016

Sokken- en sjaalplein (Oude Stadhuis, benedenzaal)
In de zgn. Trouwzaal van het Oude Stadhuis kunt u een 'plein' vinden met allerlei prachtige garens waar u bijvoorbeeld mooie sokken van kunt breien, maar ook de meest prachtige sjaals. U zult het nieuwste van het nieuwste ontdekken.

Stichting Joy (Oude Stadhuis, benedenzaal)
Carla Polman van Stichting Joy staat ook dit jaar met haar handgemaakte leren tassen op het festival. Met nieuwe modellen tassen, en de opbrengst is geheel voor een project in Kenia. Ook maakt Carla haar maatwerk leren tassen in opdracht. U kunt dus zelf uw kleuren kiezen en zo een tas samenstellen.

Weefster Nelleke Zuring (Oude Stadhuis, benedenzaal)
Nelleke demonstreert hoe zij haar shawls en plaids weeft, die tevens te koop zijn. Prachtige weefsels in verfijnde kleuren. Kleuren combineren en bindingen onderzoeken, die geschikt zijn voor geboortedoeken, sjaals en waden, doet zij graag en met veel passie.
www.nellekezuring.nl

Haak ook aan (Kerkplein) 
Op het Kerkplein ziet u een 'gehaakte' caravan staan, gaat u rustig informeren wat zij doen en waarom zij de grootste deken willen haken van Nederland. U kunt alle informatie ook vinden op hun website www.paletgroep.nl/samenhaken of www.facebook.com/samenhaken. Ook kunt u bij hun een granny gaan haken voor dit goede doel!

< Terug