Brei- en Haakfestival 2017

Op 19 en 20 mei in Nieuwpoort

Het Brei- en Haakfestival wordt gehouden in het historische vestingstadje Nieuwpoort, midden in de Alblasserwaard.

Wat is er te zien en doen?
Allereerst heeft de bevolking van het vestingstadje zijn uiterste best gedaan om alles zo mooi mogelijk te versieren met brei- en haakwerk. Nog gezelliger en interessanter wordt het als u door Nieuwpoort loopt en dan ook nog breikunst van Helma van Kleinwee kunt bewonderen. Of het bijzondere standbeeld. En terwijl u zo lekker kuiert tussen de standhouders kunt u genieten van live muziek en lekker eten. U kunt ook deelnemen aan een interessante stadswandeling, waar u de historie van Nieuwpoort beter leert kennen. Ga met uw breiproblemen naar de breidokter en bekijk de verschillende interessante demonstraties. Of volg één van de vele workshops

Alle standhouders en deelnemers. Wie kunt u waar vinden?
Een overzicht van alle deelnemers en hun locaties vindt u hier.

Workshops
Er worden op beide festivaldagen meerdere workshops gegeven. Meldt u zich snel aan, om zeker te zijn van een plekje. Vol = vol. Het overzicht van de workshops kunt u hier vinden.

Breicafé van 14:00 tot 17:00 uur
In het Havenlicht (Binnenhaven 19A, links naast de kerk) op de eerste verdieping kunt u naar het breicafé. Wieke van Keulen en Heidy zijn daar om u te begroeten en ook kunt u dan gelijk een lekker kopje koffie of thee drinken. Wieke heeft allerlei gebreide voorbeelden bij zich en ook kunt u even lekker breien of gezellig kletsen. Doet u mee aan de Tunisian Adventure crochet-a-long 2017? Met uw Tunische deken bent u ook van harte welkom om aan te haken. Tijdens de middag krijgt u allerlei informatie over de Tunisian Adventure.

Breidokter: heeft u een breiprobleem?
In het Arsenaal (Buitenhaven 11) op het podium (benedenverdieping) zit de breidokter Constance demonstraties te geven, maar ook kunt u bij haar terecht met al uw breiproblemen. Of kom er gezellig even breien.

Demonstratie van Ply-split braiding
In het Arsenaal (Buitenhaven 11) op het podium moet u zeker even gaan kijken naar het Ply splitsen. Door middel van een vlechtpen worden draden en koorden door elkaar heen getrokken. Marijke Dekkers is in Nederland een autoriteit op dit gebied en maakt de mooiste objecten, leuk om te weten dat zij zelf de koorden voor het Ply spitsen maakt en dat ze volgend cursusseizoen in de werkplaats van De Schapekop een workshop komt geven. Wilt u meer weten over het Ply splitsen, bezoek dan de website van Marijke.

Festivallocaties


Het Arsenaal
Buitenhaven 11
Nieuwpoort
Dit gebouw heeft een verdieping, u kunt via de prachtige houten trap in de hal naar de 1e verdieping, maar er is ook een lift.

Het Oude Stadhuis
Hoogstraat 53
Nieuwpoort

H48 Gallery
Hoogstraat 48
Nieuwpoort
Deze gallery ligt (zeer) schuin tegenover het oude Stadhuis.

Hervormd Centrum
Binnenhaven, naast de Grote Kerk
Nieuwpoort

Goed om te weten


Datum: vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017
Openingstijden: vanaf 10:00 uur t/m17:00 uur 
Locatie: Stad, Nieuwpoort
Parkeren: gratis op “Het Hoofd” (er staat midden op de Dam in het centrum een verkeersregelaar die u de weg wijst)
Entree: € 5,00 per persoon (mannen gratis entree). Kaartverkoop in Het Arsenaal, Buitenhaven 11, Nieuwpoort.

Op verschillende plaatsen in Nieuwpoort zijn gastvrouwen aanwezig.
Zij kunnen u helpen bij vragen, maar ook kunnen ze u de weg wijzen.